Istoric

                           
                            SCURT  ISTORIC

                 E MULT SAU PREA PUTIN ……….!!!

                               1929 -  anul de infiintare ......
                               2016 -  anul de continuitate

              Si totusi gandurile noastre se indreapta astazi spre cele ale inaintasilor  care s-au straduit sa constituie un sistem ale carui origini le regasim in practica  noastra de zi cu zi, ca  sursa de inspiratie, dupa care ne conducem ,la care ne raportam si pe care dorim sa- l continuam.


              Ei sunt cei care au contribuit la elaborarea celui dintai,, Act Constitutiv,, numindu-se, Cacu Manole, Neculai Simion, Pricopie Petru, Ianculescu Ștefan, Preoteanu Mihai, Stanciu Constantin, Șendrea Dumitru,Craciun T. Vasile, Burciu Nicolae, Alexe Petrache, Padure Ioan , Mociu Grigore,Gurila Alecu, Vasiliu C. Ioan, Chișca Gheorghe, Popa Tanase, Nastase Nicolae,Vrabie Lazar, Neculau Neculai, Dragan Gheorghe,  Musat Ionita, Iancu Nicolae, Varga Ion, Sima Gheorghe, Purcel Gheorghe, Lazar  Alexandru,  Rusu Gheorghe, Staicu Gheorghe, Varlan Vasile, Gavrila C. Ioan, Caraiman Constantin, si Narie Dumitru,toti apartinand ,,Breslei functionarilor ceferisti,,  fondatori ai unei asociatii de ajutor de reciproc pentru decese, denumita ,, CEFERISTUL,, infiintata la data de 17 iunie 1929, in Tecuci.

             Inaintasii nostri sau identificat  cu suferinta celorlalti, dispusi sa-si  imparta putinul pe care l-au agonisit cu altii, mult mai nefericiti decat ei ,acestia merita toata stima si aprecierea noastra pentru a determina si pe alti cetateni cu constiinta sa le urmeze exemplul.
Rezultatele bune obtinute in timp, experienta  acumulata si cadrul legal asigurat au determinat  si alte categorii  sociale de oameni  sa se alature membrilor  asociati, astfel incat, in anul 1962 prin actul lor de vointa au hotarat transformarea  asociatiei ,, Ceferistul,, in Societatea de Ajutor Reciproc pentru Decese Muncitorul Tecuci adoptand un nou statut si au ales noile organe de conducere, functionand sub aceasta denumire pana in anul 2016.
          Urmare a modificarilor legislatiei ce reglementeaza activitatea asociatiilor de intrajutorare obsteasca in conformitate cu prevederile O.G. 26/2000 cu modificarile si completarile ulterioare, un grup restrins de membri respectiv Ec. Ioan Cojocaru, Ing. Mircea Croitoru si Munteanu Virginica , in calitate de fondatori s-au reunit in baza actului de vointa si a intelegerii liber exprimate, hotarind transformarea S.A.R.D Muncitorul, in Asociatia de ajutor Reciproc pentru Decese – Casa de Ajutor Reciproc Muncitorul Tecuci, asociatie de intrajutorare obsteasca non-profit, apolitica cu caracter social de grup, nepatrimonial si profund umanitar care face parte din randul organizatiilor cu caracter civic  privat, fara scop lucrativ pentru a dobandi personalitate juridica si inscierea in Registrul de evidenta  a Asociatiilor si Fundatiilor, la Grefa Judecatoriei Tecuci, Jud. Galati.


          Asociatia de Ajutor Reciproc pentru Decese – Casa de Ajutor Reciproc Muncitorul are sediul social in Tecuci, str. 13 Septembrie, nr. 16, jud. Galati si efectueaza operatiuni bancare prin urmatoarele conturi:


      B.C.R. Tecuci              cont RO26RNCB0142017286520001   

      Banca Transilvania      cont RO50BTRLRONCRT0364403701   
      B.C.C. Tecuci              cont RO62CARP018100049301R001 
      C.E.C. Bank                 cont RO64CECEGL0269RON0028665



          Asociatia de Ajutor Reciproc pentru Decese – Casa de Ajutor Reciproc Muncitorul Tecuci are ca scop acordarea de ajutoare banesti pentru decese in conditiile prevazute in statut nerambursabile si imprumuturi rambursabile prin C.A.R. membrilor asociatiei.  
        Asociatia de Ajutor Reciproc pentru Decese – Casa de Ajutor Reciproc Muncitorul Tecuci cuprinde membrii din toata tara, este succesoarea si continuatoarea activitatii asociatiei CEFERISTUL si a S.A.R.D. Muncitorul Tecuci.  
        Asociatia de Ajutor Reciproc pentru Decese – Casa de Ajutor Reciproc Muncitorul Tecuci, functioneaza ca persoana juridica, cu caracter social pe termen nedeterminat  in baza statutului propriu, a legilor specifice obiectului de activitate urmarind promovarea valorilor civice ale democratiei, statutului de drept potrivit dreptului de asociere prevazut in Constitutia Romaniei.